Slider

Pembelian secara atas talian sekarang dah jadi satu kemestian kan? Sekurang-kurangnya mesti sekali korang pernah beli barang secara online. Ada juga yang jadikan shopping online ni sebagai salah satu hobi. Kalau macam tu memang seronok la boleh jadikan hobi sebab duit banyak. I suka juga beli barang secara online sebab lebih senang. Tak payah keluar panas hujan ke kedai.



Salah satu E-Commerce platform yang I suka cuci mata untuk shopping online, PG MALL www.pgmall.com , E-Commerce platform No. 1 di Malaysia sejak 2017. PG Mall ni satu-satunya E-dagang tempatan di Malaysia. Kalau korang tak tahu, PG Mall di raking top 3 E-dagang di Iprice insight report (https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/). PG Mall juga menerima semua jenis e-wallets dan pembayaran. 


 



Kali ni I confirm korang pun tak nak lepaskan peluang membeli belah di PG Mall sebab ada diskaun sehingga 80% Wow Store. Bukan itu sahaja, ada juga penghantaran percuma setiap hari dengan perbelanjaan minimum RM30. Seronok shopping kan secara tak langsung korang boleh dapat Cash Back sehingga 3.5% tau. Banyak tu! Antara peniaga-peniaga yag terlibat korang boleh tengok di bawah ni okay;


Big Spoon Kitchenware  https://pgmall.my/BigSpoon-Kitchenware| coupon code : SPOONFREE

 Fren Store https://pgmall.my/Fren-Store | coupon code : FRENFREE

 Softlove Malaysia https://pgmall.my/Softlove-Malaysia-1 | coupon code : SOFTFREE

 HI STYLE MALAYSIA  https://pgmall.my/HI-STYLE-OFFICIAL-STORE-1| coupon code : STYLEFREE

 Teng Mobile https://pgmall.my/TENG-MOBILE-1 | coupon code : TENGFREE

Shop X https://pgmall.my/ShopX | coupon code : SHOPXFREE

WangZheng Care https://pgmall.my/WangZheng-CARE-1| coupon code : WZHENGFREE

Mamami Health Food https://pgmall.my/Mamami-Health-Food-1| coupon code : MAMAFREE

Perma Glass https://pgmall.my/Perma-Glass | coupon code : PERMAFREE

Altron Mall https://pgmall.my/ALTRON-MALL-1| coupon code : ATRNFREE

Butik Bos Official Store https://pgmall.my/Butik-Bos-Official-Store | coupon code : BUTIKFREE

VV Mall https://pgmall.my/VV-MALL-1| coupon code : VVMALLFREE

WJS  https://pgmall.my/WJS | coupon code : WJSFREE

Jazz & Co https://pgmall.my/Jazz-amp;-Co-1 | coupon code : JAZZCOFREE

WPN https://pgmall.my/WPM-Online-1 | coupon code : WPMFREE

Dr Morita https://pgmall.my/Dr.-Morita_-Malaysia-1 | Coupon code : MORITAFREE

Aromate https://pgmall.my/Aromate-1 | Coupon code : AROFREE


Promosi yang I tak akan lepaskan begitu sahaja, Super Brand Sales! Selalunya Super Brand Sales ni termasuk jenama-jenama yang terkenal dan produk yang selalu korang gunakan untuk seharian tau. Bertambah jimat la bila beli keperluan harian masa sales ni. Jadi 21 September hingga 30 September 2020 ni boleh la korang shopping di PG Mall dan boleh dapat RM20 OFF dengan minimum perbelanjaan RM50. Guna je code diskaun PGSUPER sebelum checkout okay. Antara Super Brand yang terlibat; Nestle, Vivo, Gintell, Vivo, G2000, Revlon, Old Town, P&G, Focus Point dan banyak lagi la. https://pgmall.my/superbrand-powerseller





I selalunya kalau shopping online mesti beli skincare sebab murah lagi berbanding di kedai. I dah la suka shopping skincare banyak so bila boleh jimat kita jimat la cari tempat yang murah kan hahaha. Kalau korang pun macam I, 15 September hingga 30 September 2020 ni ada Health & Beauty Essential Week. RM25 off minimum spend RM100 dan free shipping bermula dari RM4 tau. Bayangkan banyak juga boleh jimat kalau I nak simpan stok skincare I. Guna code LOVEPGHB25 kalau korang nak shopping apa-apa produk kecantikan dan kesihatan di PG Mall okay. https://pgmall.my/heatlhbeauty-essentials-week


 





I memang dah penuhkan cart dengan pelbagai produk la sebab sales banyak sangat ni. Rugi kalau tak beli barang keperluan dan stok sekarang. Jimat!


Website: www.pgmall.my

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram: www.instagram.com/pgmall.my/



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #FreeShipping #Wowstore #Superbrandsales #health&beautyessentials




PG MALL WOW STORE | FREE SHIPPING DAN DISKAUN SEHINGGA 80%!

Khasiat minyak kelapa dara untuk kesihatan dan kecantikan memang tak dapat dinafikan lagi. I rasa ramai sangat yang amalkan minyak kelapa dara ni dalam kehidupan seharian termasuk la diri I. I amalkan minyak kelapa dara ni dari masa belajar diploma lagi. Masa tu la baru tahu nak guna produk macam ni kan. Lagi-lagi bila minyak kelapa dara ni boleh guna seluruh badan dari rambut sampai kaki jadi jimat!



Minyak kelapa dara pilihan I, Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO) dari D AURA. I dah guna AVCO ni lebih kurang sebulan dan banyak kegunaan untuk rutin seharian I. Salah satu sebab I suka AVCO ni ia mengandungi 1% natural plant extract fragrance. Jadi bau dia sangat lembut, bukan bau minyak kelapa dara yang kebiasaannya di pasaran. Rasa lebih selesa sikit bila nak guna sebab bau best, cepat menyerap dan tak rasa melekit.







I suka jadikan AVCO ni sebagai scrub badan. Mudah je campurkan sahaja beberapa sudu gula perang dan beberapa titik AVCO. Kuantiti dia bergantung pada banyak mana korang nak guna. Biasa I gunakan scrub ni pada seluruh badan jadi I buat ekstra. Gosokkan je scrub ni pada kulit dan hasilnya kulit lebih lembut dan lembap! Kulit mati pun tanggal dan badan lebih cerah.



Kalau ada lebih scrub tu pun boleh scrub pada bahagian bibir untuk tanggalkan kulit kering di bibir. Bibir lebih lembut dan lembap. Lepas dah scrub bibir, oleskan AVCO pada bibir untuk kesan lembap lebih lama. Bibir pasti nampak lebih sihat dan berkilau. Kalau korang jenis suka pakai lipgloss, AVCO pun boleh dijadikan lip gloss natural tau. Memang bibir nampak lebih cantik dan pinkish.








I suka makeup tapi lebih kepada makeup yang semulajadi. Tak terlalu tebal jadi dengan AVCO, kulit lebih glowing. Nak tahu caranya? Korang dap dap kan saja beberapa titik AVCO pada bahagian yang korang selalu letak highlighter. Kulit akan lebih glowing semulajadi. 



Masalah seperti bulu mata dan bulu kening kerap gugur akan buat bahagian tersebut nampak nipis. Jadi untuk bulu mata dan bulu kening lebih kuat, korang boleh sapukan AVCO pada bahagian bulu mata dan bulu kening. AVCO membantu kuatkan bulu-bulu tersebut jadi kurang gugur dan lebih tebal. Bukan sahaja boleh guna pada bahagian bulu kening dan bulu mata, rambut pun boleh tau. Korang boleh jadikan sebagai hair mask sebelum mencuci rambut atau jadikan sahaja minyak rambut.




Untuk hair mask, I sapukan saja pada seluruh rambut dan biarkan beberapa jam sebelum mencuci rambut. Hair oil pula, bila rambut separuh kering boleh sapukan pada rambut. Kesannya, rambut lebih lembut dan berkilau. AVCO kaya dengan antioksidan dan vitamin E yang terbukti berkhasiat untuk kecantikan.


AVCO juga boleh digunakan sebagai pelembap muka. Selepas cuci muka, sapu je AVCO pada muka tapi dalam kuantiti yang mencukupi tau jangan lebih-lebih. Pastikan buat patch test dulu okay. Selain itu, I juga gunakan AVCO sebagai makeup remover dan double cleansing. Untuk makeup remover, sapukan AVCO pada muka sehingga makeup cair dan sapukan kapas untuk tanggalkan makeup. Sebagai double cleansing pula gunakan AVCO pada muka, kemudian cuci muka dengan pencuci muka biasa.


Sebenarnya banyak lagi manfaat dan kebaikkan AVCO yang boleh diamalkan dalam kehidupan seharian seperti sebagai minyak urut dan sebagai pengganti losyen untuk pelembap badan. I suka sangat AVCO D Aura ni sebab harga dia murah, dengan RM22.90 untuk 50ml, sangat berbaloi dan tahan lama. Dapatkan di www.daura.com.my








AVCO D AURA UNTUK RUTIN KECANTIKAN HARIAN

Penyusuan sangat memerlukan kesabaran terutamanya bagi ibu yang kali pertama macam I. Awal tempoh penyusuan dulu, memang penat dan banyak benda yang  kena belajar. Bukan sesuatu yang mudah dan sangat memerlukan mental dan emosi yang stabil tau. Kalau korang juga merupakan ibu yang baru pertama kali nak menyusukan baby, cuba cari info dan ilmu yang banyak tentang penyusuan supaya korang lebih bersedia bila dah ada baby nanti.



Bagi I, bila banyak membaca dan tahu lebih mendalam tentang penyusuan ni, kita lebh tau apa yang perlu dilakukan dalam proses penyusuan nanti. Lebih bersedia dan tak rasa panik sangat!



Salah satu benda yang sangat memudahkan perjalanan penyusuan I dan Ayhan, Nursing Bra! Mungkin ada orang yang rasa nursing bra atau bra yang berfungsi untuk memudahkan penyusuan ni macam tak penting sangat, pakai bra biasa pun boleh. No! Berbeza okay bila pakai normal bra dan nursing bra terutamanya kalau pakai maternity dan nursing bra dari Mamaway.





Normal bra mungkin korang kena buka cangkuk belakang baru boleh teruskan penyusuan tapi dengan maternity and nursing bra dari Mamaway, dia ada bahagian cangkuk klip macam tu di bahagian hadapan yang boleh digunakan untuk buka bahagian cup. Jadi penyusuan lebih mudah. Tak payah susah nak buka cangkuk dibelakang dan bahagian cup pun rasa tak selesa nanti.



Pengalaman I guna Ultra Light Antibacterial Seamless Maternity & Nursing Bra Mamaway memang sangat selesa. Kain yang digunakan sangat lembut dan paling penting seamless! Bagi I kalau seamless bra ni sangat membantu untuk bagi shape yang sesuai untuk breast ibu menyusu dan support yang diperlukan. Jadi bila I pakai nursing bra dari Mamaway ni memang rasa selesa sangat. Bahagian lilitan bawa bra tu pun lembut dan selesa jadi tak tinggalkan kesan pun. Korang perna tak beli bra yang baagian lilitan bawa bra agak keras, mesti akan tinggalkan kesan dan kalau pakai lama akan naik rashes.







Fabric yang digunakan juga sejenis Meryl Antibacterial dan mempunyai cooling mesh lining. Bila I keluar seharian dan pakai nursing bra ni tak ada pun rasa gatal tak selesa dan paling penting kalau berpeluh, tak rasa lembap pun. 



Sebelum ni I guna nursing bra juga dan memang dari last trimester I dah start guna maternity & nursing bra tapi kadang jumpa bra yang agak keras dan tak selesa. Ada juga cup yang terlalu keras dan tak ikut bentuk yang sesuai walaupun size yang I pilih dan betul dah. Memang pelbagai masalah boleh wujud kalau korang breastfeeding baby dan tak pilih bra yang betul.






Bila dah pakai nursing bra Mamaway ni terasa perbezaan dengan bra I sebelum ni. Lebih selesa, lembut dan sangat sesuai untuk cuaca di Malaysia ni. Penting juga walaupun dah pilih bra yang betul, kena jaga bra tu elok-elok tau contohnya pakaian dalam ni lebih baik basuh guna tangan agar bentuk dan kualiti fabric lebih terjaga. Kalau korang berminat nak cuba nursing bra ni boleh check laman di bawah okay;


Webhttps://my.mamaway.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/MamawayMalaysia/

Instagramhttps://www.instagram.com/mamawaymy/






Detik Penyusuan Lebih Bermakna Dengan Mamaway Maternity & Nursing Bra

Semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), anda menemui bakat terpendam anda dalam memasak hidangan yang menyihatkan dan lazat serta tidak memerlukan belanja besar. Kini dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) pula anda ingin tingkatkan lagi keupayaan dengan resipi baharu menampilkan citarasa, persembahan dan kebaikan yang malah lebih tinggi. Anda perlu memasak hidangan yang belum lagi anda kongsikan gambarnya di Facebook, Instagram atau Tik Tok!



Alce Nero, jenama organik terkemuka Itali, menawarkan kepada anda lima resipi yang mudah dan mengkagumkan menggunakan pastanya. Kesemua resipi ini menggunakan ramuan yang biasa terdapat di dapur. Jika tidak mempunyai bahan tertentu, gantikan sahaja dengan apa yang ada. Walaupun pasta merupakan ramuan utama resipi ini, anda akan dapati citarasa, tekstur dan rupa masakan yang
pelbagai.



1 ) SPAGHETTI CARBONARA

A plate of food on a table

Description automatically generated


Apa kata beralih daripada pasta berasaskan tomato dan cuba karbonara tanpa krim ini. Anda hanya perlukan pasta Alce Nero, telur, keju, cendawan dan daging lembu atau dendeng ayam belanda. Tak ada dendeng? Gantikan sahaja dengan daging lembu atau ayam cincang. Tak ada keju parmesan? Gunakan keju mozzarella, cheddar atau krim. Hanya 30 minit diperlukan untuk menghasilkan hidangan karbonara untuk empat orang seperti yang dihidang di kafe.



2 ) MACARONI CHICKEN SOUP

A bowl of fruit sitting on top of a wooden cutting board

Description automatically generated

Tingkatkan Kehebatan Menu #DudukDiRumah PKPP Anda dengan Lima Cara Memasak Pasta Organik daripada Alce Nero Sup ayam memang sesuai dimakan ketika fasa PKPP ini memandangkan ia membantu menguatkan imuniti dan memulihkan semangat. Semangkuk sup ayam yang lazat merupakan hidangan ringkas yang memerlukan banyak ayam dan masa yang lama. Tambahkan makaroni organik Alce Nero bagi meningkatkan lagi selera dan manfaat kesihatannya buat anda. Biasanya kanak-kanak dan orang dewasa akan meminta untuk menambah sup yang membangkitkan selera ini. Bersedialah!



3 ) CHEESY BAKED PENNE WITH EGGPLANT

A pizza sitting on top of a tray of food

Description automatically generated

Hanya empat bahan dan 25 minit diperlukan untuk menghasilkan hidangan makan malam yang mengkagumkan ini. Masak pasta penne organik Alce Nero, selang-selikan dengan lapisan pasta, sos pasta Alce Nero, terung (atau sebarang sayur yang boleh didapati) dan keju di dalam bekas yang tahan ketuhar, dan tambahkan lebih banyak keju. Bakar selama 20 minit atau sehingga keju cair. Siap! Sungguh mudah, enak dan sesuai untuk Instagram.



4 ) SPICY FUSILI WITH VEGETABLES

A plate of food on a table

Description automatically generated

Tingkatkan Kehebatan Menu #DudukDiRumah PKPP Anda dengan Lima Cara Memasak Pasta Organik daripada Alce Nero Fusili goreng kilas berasaskan tomato ini merupakan hidangan tepat bagi vegetarian
atau tatkala anda inginkan sesuatu yang ringkas dan segera. Anda pasti mendapat manfaat lima bahagian sayur dengan hidangan pasta organik Alce Nero cara Asia yang menyihatkan dan membangkitkan selera ini. Sesuai dimasak menggunakan sebarang sayuran yang ada di dalam peti ais anda. Untuk lebih cantik, pilih sayuran dalam pelbagai warna seperti lobak merah, tomato, cili kembung, jagung dan timun.



5 ) TUNA PASTA SALAD

Tuna pasta salad

Ingin keluar bersiar-siar lagi dengan keluarga semasa PKPP dan membawa bekal salad yang dimasak di rumah untuk berpiknik? Salad pasta tuna ini menggunakan pasta penne organik Alce Nero untuk hidangan yang berkhasiat dengan campuran tekstur rangup dan halus. Mudah untuk disediakan dan enak dimakan panas atau sejuk. Tambahkan citarasa Asia dengan serai, daun bawang, cili padi atau minyak bijan.




Dapatkan resepi lengkap di https://alcenero.asia/recipes.html, atau layari laman rasmi media sosial Alce Nero https://www.facebook.com/AlceNeroMalaysia/ dan https://www.instagram.com/alceneromy untuk menambah lebih banyak hidangan- hidangan organik dan berkhasiat ke menu PKPP anda. Kekal selamat dan sihat. Jangan lupa untuk tag @alceneromy apabila anda menyediakan hidangan menggunakan produk-produk Alce Nero untuk berpeluang memenangi hamper khas! Ikuti laman media sosial kami untuk lebih banyak resepi dan peraduan.







Tingkatkan Kehebatan Menu #DudukDiRumah PKPP Anda dengan Lima Cara Memasak Pasta Organik daripada Alce Nero

Eyelash curler antara tools wajib yang korang kena ada kalau korang suka makeup. Bulu mata I sejenis tak lentik jadi nak tak nak kena la guna eyelash curler ni sebelum dan selepas pakai mascara. Sebelum ni I dah guna dua tiga jenis juga eyelash curler tapi semua jenis murah-murah. Teringin juga nak pakai yang mahal macam Shu Uemura eyelash curler tu tapi hahahah tunggu jela bila sampai masanya nanti. Sekarang beli yang murah-murah tapi still function je dulu.

 

It’s My Eyelash Curler ni I beli dekat website Althea tapi I cuba cari dekat website dia tak ada dah tak sure masih jual atau tak. Eyelash curler I yang lama, bahagian yang kepit bulu mata tu dah tercabut so beli lain je la. Eyelash curler ni ada dua jenis satu yang biasa dan satu lagi jenis comb. Comb tu ada sikat kecik dekat bahagian pengepit tu. Walaupun ada comb atau sikat kecil tu, benda tu boleh je tanggal. I pun tak guna sebab macam tak ada fungsi pun.





I beli eyelash curler ni dalam belas-belas ringgit je. Lupa la exact amount berapa tapi serius murah dah berbaloi la bagi sebab sebab dia boleh lentikkan bulu mata macam biasa. Eyelash curler ni dalam box dan dapat satu apa eh nama dia, plastik yang bahagian pengepit mata tu. Bahagian tu selalu terlekat mascara kan kalau macam dah buruk sangat boleh la ganti bahagian tersebut. I dah guna dua-dua jadi bila yang sekarang punya dah buruk dan kotor nanti beli curler yang baru.


So far I guna sesuai je untuk lentikkan bulu mata. Walaupun murah, masih berfungsi dengan baik. Kalau korang cari eyelash curler yang berbaloi boleh la cuba.




It's My Eyelash Curler

Kenapa iklan Adsense I tak keluar juga walaupun Adsense dah lama approve. Yes pening I nak settlekan Adsense ni walaupun ini bukan kali pertama I apply Adsense. Bila check blog masih juga tak keluar iklan sampai I dah tak tahu nak buat apa. Bila check semula email betul la blog I dah approve Adsense jadi iklan tu tunggu apa lagi yang tak keluar-keluar lagi tu.

Last-last cara yag I cuba, delete gadget Adsense yang ada di layout blog. Kemudian add semula gadget tersebut di bahagian yang korang nak. Lepas save, I check blog yeayyyy! Iklan dah keluar. Finally! Dah lama tau tak I pening-pening lalat sesorang tak tau cara nak keluarkan iklan tu. Macam tu je caranya. 





Kalau korang singgah di blog I jangan lupa tolong klik iklan yang ada okay.

Kenapa Iklan Adsense Tak Keluar

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.