Slider

Siapa pengguna clay mask dekat sini? Sebelum ni I tak berapa guna sangat clay mask. I lebih suka guna sheet mask. Tak payah cuci lepas guna dan semestinya kulit rasa lebih lembap. Tapi baru-baru ni I dah guna dua jenis clay mask dan surprisingly I suka sangat dua-dua jenis ni. Tapi untuk harini I buat review clay mask pertama dulu, Cica Capsule Mask.






Cica Capsule Mask ni sejenis wash of mask. Lepas pakai, tunggu kering dan kena cuci. Tak boleh bawa tidur dan tak boleh pakai lama-lama.  Antara fungsi utama clay mask ni, brighten up dan revitalize dull skin. Kalau kulit korang jenis kusam dan rasa tak bermaya boleh la cuba clay mask ni.



Packaging dia kecil je senang nak bawa kemana-mana. I ingat boleh pakai sekali je tapi rupanya sampai tiga kali penggunaan boleh guna untuk ukuran muka I. Rasa jimat sikit ahaha jadi boleh la pakai tiga kali seminggu. Tapi susah sikit sebab packaging dia tak boleh tutup semula dan simpan kalau nak guna jadi cara I, simpan bekas tu terus dalam bekas Tupperware lain. Kena simpan elok-elok okay nak jaga tekstur dia, keberkesanan dan kebersihan mask tu.



Antara kesan best bila I pakai clay mask ni, kulit terus nampak segar  sebab bahan dia seperti green tea powder membantu melegakan dan menenangkan kulit. Kulit pun rasa licin dan lembut sebab clay mask ni membantu menaggalkan sel kulit mati dan menyerap lebihan sebum. Tekstur dia pun ada biji yang tak terlalu kasar dari Green Clay yang digunakan memberikan kesan kulit yang cerah dan bersih. Lepas cuci serius bahagia rasa kulit. Rasa lembut, lembap, tak ada rasa tegang yang tak best tu dan nampak bersih sangat.





I ada share live instastory masa I pakai clay mask ni kalau korang nak tengok boleh check highlight Instagram I bawah VTCosmetics_mys okay. Boleh tengok muka I excited lepas cuci clay mask tu sebab kulit rasa best. Green Tea Extract dan Jasmine Orange Extract membantu menyerap minyak pada kulit, membersihkan pori agar kulit lebih bersih dan licin. Memang betul la orang kata kalau nak pori bersih try la clay mask.



I dah jatuh cinta dengan bahan yang digunakan juga antaranya Centella Asiatica Extract, Green propolis Extract dan Centella 4x Complex. Centella tu memang terkenal dah untuk kulit lembap. Korang kena baca lebih lanjut pasal centella punya fungsi okay.



Cara I guna Cica Capsule Mask ni, I cuci muka guna cleanser macam biasa, pakai toner dan kemudian pakai clay mask ni. Ratakan elok-elok. Nak ratakan pun senang dan licin je pada kulit. Tak payah susah-susah nak bancuh guna air ke apa sebab dia dah ready nak cium kulit korang haha. Lepas 10-15 minit boleh bilas. I bilas guna air biasa je. Elakkan biarkan clay mask terlalu lama pada kulit atau terlalu kering sebab risau dia buat kulit jadi lebih kering.



I suka sangat dengan Cica Capsule Mask ni dan confirm akan repurchased. Kalau korang nak shopping di Shopee VTCosmetics, I syorkan beli Cica Capsule Mask ni dan Probiotics Moisturizing Mask. My Favourite!




Cica Capsule Mask review

Kali ni dah masuk kali ke tiga I apply adsense. Korang dah berapa kali apply? Setiap kali apply, setiap kali tu rasa nervous tunggu jawapan hahaha. Kalau boleh tiap hari confirm nak check dah approve ke belum lepastu lonely sorang-sorang sebab belum approve.



Kali pertama apply adsense dulu masa mula-mula I tahu pasal adsense ni la. Masa tu tahun 2017, Alhamdulillah beberapa kali jugak I apply baru lulus lepas upgrade setiap sebab yang adsense bagitahu kenapa I punya blog tak approve. Boleh baca first time apply adsense dekat sini okay | Finally Google Adsense Dah Approve!



Kali kedua apply adsense sebab I bertukar dari www.airahsyahirah.blogspot.com ke www.airahsyahirah.com Suka sangat bila da bertukar ke .com ni rasa professional walaupun hambar je aahahha Tapi rasa semangat lagi la nak update blog sebab dah ada nama baru. Rindu pulak zaman banyak masa lapang sampai dua tiga kali update entry sehari tsktsk sekarang sibuk nak kejar tu ini tapi Alhamdulillah ada juga la masa nak hadap blog ni. 



Bila apply kali kedua tu I rasa senang je dia approve sebab mungkin blog I dah pernah approve, dah improve semua kelemahan-kelemahan yang ada jadi senang sikit.



Dan kali ketiga baru-baru ni I apply sebab I tukar nama blog. Kalau korang nak tahu, link blog I yang lama kena blog dekat Facebook jadi I tukar je nama baru hahaha boleh baca cerita penuh dekat sini okay | Link Blog Kena Block Di Facebook. Kali ketiga apply pun masih nervous menunggu berita. Ambil masa kurang seminggu juga la I tunggu google adsense approve.  Alhamdulillah tak ada masalah juga kali ketiga ni semua lancar je.





Jadi Adsense I dah settle. Sekarang I nak settlekan popup warning Adsense I yang keluar ‘Earning at risk’ ni. Pening jugak nak tengok.






Apply Adsense Kali Ke......

Sebagai seorang yang suka beauty related stuff, bila dapat cuba brand baru memang rasa excited. I suka cuba skincare yang jarang orang guna tapi terbukti berkesan. Ada juga beberapa brand yang I tak pernah dengar dan tahu pun sebelum ni tapi famous ramai orang guna. Bila I ada peluang nak guna produk yang banyak review, bersemangat nak tahu sesuai ke tak dengan kulit I. Barang skincare jarang buat I tak excited haha.



Lagi-lagi kalau I cuba sheet mask. Bagi I sheet mask ni tricky sikit sebab dalam fikiran I memang dah fikir sheet mask sepatutnya bagi instant effect. Kalau pakai seet mask tapi macam tak ada kesan langsung tu rasa membazir je. Jadi I nak share dengan korang, sheet mask yang confirm bagi kesan pada kulit korang dan sangat sesuai dengan kulit sensitive. Kalau kulit sensitive ni kadang tak boleh pakai bahan yang tak sesuai, yang ada pewangi atau yang terlalu kuat. Sheet mask dari VTCosmetics ni best sebab…. 







Phyto Mask

For sensitive skin that easily redden by external stimuli.
For those looking for a mild mask without irritation.
For those who wants a moist and concentrated moisture with a fresh feel.



Antara kelebihan Phyto Mask ni, mengandungi EWG Green untuk mengurangkan iritasi kulit dari bahan-bahan yang berbahaya kepada kulit dan mengandungi pelbagai bahan yang bermanfaat kepada kulit. Moisturizing and soothing sensitive skin sebab mengandungi hyaluronic acid dan glycerin untuk membentuk lapisan perlindungan lembapan. Jadi kulit lebih lembap dan lembut. Bahan topeng sheet mask itu sendiri dari natural wood cellulose dan natural friendly fabric memastikan penyerapan lembapan yang maksimum pada kulit pemakai.



Bahan yang digunakan pula antaranya Water Essence, Phyto Complex dam Adansonia Digita (Baobab) Seed Extract yang semestinya berfungsi untuk lembapan kulit yang maksimum, menyegarkan kulit kusam, sesuai untuk kulit yang terlalu sensitive. Sheet mask ni juga tak ada artificial fragrance. Bau yang ada pun dari bahan-bahan semulajadi yang digunakan antaranya Citrus Oil, Camomile Oil, Rose Flower Oil, dan pelbagai lagi.







Probiotics Moisturizing Mask

Mask kedua ni unik sikit bagi I sebab mengandungi Probiotics Complex untuk menguatkan kulit which is sangat menarik. Probiotic dari 5 jenis lactic acid bacteria membantu memberikan kulit lembap dan melindungi kulit dari kehilangan lembapan. Essence sheet mask ni juga dari tumbuhan, jadi kulit instant lembap dan melindungi kulit sensitif.





Antara lima Probiotics Ingredients yang digunakan adalah Lactobacillus Ferment, Bifida Ferment Lysate, Aureobasidium Pullalans Ferment, Milk Ferment Filtrate dan Yogurt Extract. Mesti korang pernah dengar kan salah satu nama probiotics ni. Bila tahu fungsi probiotics ni pada kulit, memang sangat banyak. Selain itu sheet mask ni juga ada Hyluronic Acid dan Rosa Damascena Flower Water yang berfungsi untuk memberikan lembapan.



Memang kedua-dua mask ni berfungsi untuk memberikan kelembapan yang cepat pada kulit. Kalau tiba-tiba kulit korang rasa kering, tak segar dan nampak kusam boleh la terus pakai sheet mask. Confirm kulit rasa lebih lembap, segar dan pori nampak cantik!





Cara I pakai sheet mask, lepas cuci muka guna pencuci muka, I akan pakai serum dan toner. Kemudian baru sheet mask. Rasa best sangat kulit bila dah buka sheet mask tu. Semua bahan yang digunakan berjaya masuk dalam kulit I lepastu kulit rasa toink toink hahaha. Kalau korang nak tengok kulit I lepas pakai kedua-dua sheet mask ni boleh tengok video di Instagram SINI



Bagi I, kedua-dua sheet mask ni I suka tapi paling faourite yang Probiotic Sheet Mask tu sebab rasa dia lain bila pakai pada kulit. Rasa wow sangat. Kalau korang nak beli boleh check Instagram VT_Cosmeticsmy atau pergi je Shopee dia. Rugi kalau tak cuba sebab kulit I suka! Of course akan repurchased lagi.





Phyto Mask and Probiotics Moisturizing Mask

Walaupun sambutan Hari Raya tahun ini agak terjejas oleh wabak Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), kemurahan hati rakyat Malaysia telah meringankan beban golongan yang kurang bernasib baik menerusi inisiatif pantri #AyamBersamaMu di 13 buah komuniti.



Di Johor Bahru, Pertubuhan Kebajikan Shafar Johor Bahru berganding bahu bersama Ayam Brand mengurus pantri komuniti setempat yang mengguna pakai konsep ‘Ambil apa yang perlu, tinggal apa yang boleh’. Pantri kalis cuaca tersebut dibekalkan dengan barangan keperluan harian seperti bekalan produk Ayam Brand. Ia dipasang di luar kawasan halaman untuk membolehkan penjarakan sosial, dan
terbuka kepada umum 24 jam.



Para petugas dan penduduk setempat berkongsi maklumat mengenai stok atau apa yang diperlukan dalam kumpulan komuniti menerusi media sosial dan aplikasi mesej. Usaha mereka telah menularkan inisiatif ini. 



Para sukarelawan membalas jasa baik mereka dengan menyediakan hidangan masakan ala rumah terbuka menggunakan produk Ayam Brand™. Antaranya adalah seperti hidangan tradisional Roti Jala dengan kari sardin dan salad buah makaroni! 



Nurul Alyea Binti Abd Khair Zaki, Sis Lin dan Farah turut menawarkan diri untuk memasak buat kanak-kanak sebagai sumbangan beliau kepada pantri komuniti tersebut.



“Terdapat banyak mesej dalam aplikasi WhatsApp secara berkumpulan oleh penduduk setempat berkenaan pantri makanan tersebut dan barangan yang diperlukan. Pertubuhan Kebajikan Shafar Johor Bahru telah banyak membantu penduduk di sini. Menyediakan hidangan ala rumah terbuka buat mereka adalah sumbangan ikhlas kami bertiga. Kami ingin berikan yang terbaik buat mereka. Penggunaan sardin, santan dan mackerel menjadikan penyediaan makanan lebih mudah. Kanak-kanak gemar Roti Jala, Nasi Lemak Ayam Rendang, Sardin Sandwic
dan Ayam Merah yang kami siapkan” jelas Sis Lin.




“Kami berbangga dapat menyumbang terhadap inisiatif ini kerana ia menunjukkan semangat #KitaJagaKita yang telah membantu Malaysia mengharungi wabak Covid-19,” tambah beliau.



Desas-desus mengenai pantri komuniti AyamBersamaMu ini telah memperkenalkan Pertubuhan Kebajikan Shafar Johor Bahru kepada lebih ramai penduduk di sekitar daerah. Ini membawa kepada lebih banyak sumbangan buat pantri makanan, serta kanak-kanak di rumah kebajikan tersebut.



“Komuniti kami berpakat untuk menerapkan semangat #KitaJagaKita dan menjadikan Hari Raya kali ini sesuatu yang akan dikenang. Orang ramai memaklumkan kepada golongan kurang bernasib baik tentang bantuan barangan keperluan yang ditawarkan di sini. Ramai juga yang menyumbang barang. Sukarelawan seperti Nurul Alyea, Sis Lin dan Farah menyediakan hidangan lazat buat kanak-kanak. Apabila kita memberi dengan ikhlas, amal yang baik akan dibalas baik. Pantri #AyamBersamaMu telah menyatukan komuniti kami dan membina ikatan yang berkekalan. Kami sedia berkongsi dengan organisasi lain bagaimana untuk memulakan dan menguruskan pantri komuniti,” jelas pentadbir Pertubuhan Kebajikan Shafar Johor Bahru, Puan Fauziah Shaik Omar.




Sehingga kini lebih 5,000 produk Ayam Brand telah diambil dari pantri makanan di seluruh negara dan ribuan barangan lain telah disumbangkan oleh individu, syarikat dan NGO bagi membantu mereka yang dalam kesusahan.



“Orang ramai memberi reaksi berlainan terhadap pantri ini. Ada yang hanya mengambil barang pada lewat malam kerana berasa segan atau malu. Ada yang bertanya dahulu sebelum mengambil, dan ada pula yang ingin berborak dan berkongsi kesukaran yang mereka hadapi. Ada juga penderma rahsia yang meninggalkan barangan di dalam pantri, sementara yang lain berkongsi tujuan mereka memberi. Kita ada kanak-kanak yang memberi gula-gula untuk kanak-kanak lain. Para peniaga menghantar telur, beras dan minyak masak. Ibu bapa menghantar lampin, susu bayi dan mainan, malah baju raya yang baru. Kami hargai semuanya,” tambah beliau.



Projek pantri komuniti AyamBersamaMu kini mampu berdiri dengan sendiri setelah banyak permintaan untuk memulakan program yang sama diterima di lokasi lain, menurut Nathan Deverre, Pengurus Pemasaran Ayam Brand Malaysia.



“Respons terhadap pantri komuniti ini amat menggalakkan. Petugas Ayam Brand amat berbangga dengan inisiatif ini dan telah menguar-uarkannya agar lebih ramai dapat menerima bantuan dan lebih ramai menyumbang. Konsep ‘Ambil apa yang perlu, tinggal apa yang boleh’ ternyata diterima dalam kalangan masyarakat tempatan. Jenama Mission telah menyertai kami dalam inisiatif ini. Kami berharap
jenama lain akan turut serta momentum baik ini dapat dikekalkan,” ujar Daverre. 



Menerusi program Tanggungjawab Sosial Korporatnya yang telah berjalan sekian lama, Ayam Brand™ telah menyumbang lebih 2 juta makanan berkhasiat kepada pertubuhan amal, menyediakan makanan berkhasiat untuk lebih 22,500 orang dari 538 buah organisasi dan NGO amal sejak 13 tahun lalu.



Jadi sebahagian daripada gerakan untuk menerima dan menderma barang-barang keperluan pada musim Raya ini. Berikut adalah senarai lengkap lokasi-lokasi Pantri Komuniti Ayam Brand:


- KUALA LUMPUR: Anjung Singgah Lot 28-32 Jalan Hang Lekiu, 50100 Kuala Lumpur 

- PAHANG: Rumah Anak Yatim Dan Fakir Miskin Baitul Husna, Lot 132 Kampung Pelindung, 26100 Beserah, Kuantan 

- TERENGGANU: Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Al-Hijrah Lot 4972, Taman Alam Perdana Binjai, 24000 Kemaman 

- KELANTAN: Pusat Jagaan Pertubuhan Anak Yatim dan Asnaf Kelantan Lot 723 Seksyen 49, Mukim Langgar, 15000 Kota Bharu

- PERAK: Pertubuhan Baitul Aini Ipoh PT 232242, Jalan Kuala Pari Hilir, Kg. Kuala Pari Hilir, 30100 Ipoh
- PENANG: The Children's Protection Society No. 118-A, Jalan Scotland, 10450 Penang

- KEDAH: Pusat Jagaan Insan Kesayanganku No.852 Taman Mahsuri Jitra, 06000 Jasmina

- PERLIS: Pertubuhan Kebajikan dan Amal Rumah Teduh Perlis No. 45, Lorong Haroom Bunga, Jalan Sekolah Derma, 01000 Kangar

- NEGERI SEMBILAN: Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Istimewa Harapan Negeri Sembilan No. 43, Jalan TTJS 3/4, Taman Tuanku Jaafar, 71450 Sungai Siput, Seremban 

- JOHOR: Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Shafar, No 15, Jalan Limau, Kampung Pasir, Tampoi, 81200 Johor Bahru

- SELANGOR: Pusat Jagaan Rumah Kasih Nurul Hasanah No 1, Jalan Pimping Kanan, Ukay Height, 68000 Selangor

- SARAWAK: Pertubuhan Kebajikan dan Pendidikan Nur Murni, No 22, Lot 1365, Lorong Field Force 8e, Taman Green Field, 93250 Kuching

- SABAH: Rumah Anak Kesayangan, No. 22, Lot 151, Jalan Mat Salleh, Taman Sempelang Sembulan, 88100 Kota Kinabalu

Untuk maklumat lebih lanjut mengenail inisiatif pantri komuniti #AyamWithYou, layari: https://www.ayambrand.com.my.




Inisiatif Pantri Komuniti AyamBersamaMu Tular di Johor!

Memang pening bila link blog kena block dekat Facebook. Nak post entry tak boleh, nak letak link blog tu dekat bio pun tak boleh. Memang tak boleh buat apa-apa la sebab link blog tu macam dah tak wujud je tsktsk. I perasan masa nak post link entry dekat Facebook tiba-tiba naik popup ‘against their community standard’.







Siapa pernah jadi macam ni bila nak post link blog angkat tangan! Lama juga la I memikirkan macam mana la nak buat. Pekara pertama mesti la google apa yang boleh buat. Yang cara senang tu I try la juga contohnya report problem tu pada Facebook. Lepastu I ada terbaca forum yang memang nan hado la Facebook nak layan pasal benda ni sebab link dia pun kena block dah berbulan tapi tak settle-settle jugak. I dah rasa nak giveup dah.



Tapi I rasa macam membazir pula kalau tak dapat post link dekat Facebook sebab mostly pengunjung blog I dari Facebook. Lepastu kalau tak boleh post di Facebook, Instagram pun tak boleh juga tau. Habis dekat mana I nak promote my link?!
 


Jadi pekara pertama yang I buat, cari punca kenapa kena block. Tak silap I yang I ingat kena block sebab I banyak ping /post link blog I dekat Facebook. Macam banyak sangat so mungkin dia ingat link tu spam. I rasa ini punca dia. Jadi I try la contact Netkl, I nak tukar domain blog. Yes tu je jalan penyelesaiannya. Tukar domain blog kepada nama yang tak kena block hahahha.



Memang rasa membazir sangat sebab I baru bayar fee tahunan domain blog bulan April haritu. Bulan May dah kena bayar lagi sebab nak tukar domain blog! Stress juga sebab duit tu banyak benda lain I boleh beli. Tapi bila tanya pendapat Aiman, dia okay je so kita teruskan jela tukar domain blog. Tapi salah satu risikonya I tak pasti betul ke Facebook block link blog I sahaja atau sebab isi kandungan blog I. Kalau cuma block link sahaja, jadi tak ada masalah la nak tukar domain. Kalau dia block sebab isi kandungan, memang tak dapat buat apa la kot sebab Facebook tak bagitahu apa-apa sebab pun kenapa dia block. Jadi I tanggung risiko itu ahaha.





Jeng jeng jeng. Domain blog I dah bertukar dan finally boleh post dekat Facebook dan Instagram. Alhamdulillah walaupun duit keluar, lepastu kena apply adsense lagi sekali, tak apa la sebab I sayang blog I ahaha. Kalau link korang pun kena block dengan facebook, boleh la cuba jalan macam ni. Ini berdasarkan pengalaman I je. I memang banyak baca dan banyak try cara supaya link blog tu tak kena block dah tapi tak ada pun perbezaan jalan penyelesaian jadi tukar jela. Kalau korang ada pengalaman link blog dah di unblock oleh Facebook share la jugak.





Link Blog Kena Block Di Facebook

Dah lama rasanya tak update beauty related stuff dekat blog sendiri. Bukan tu je, update blog pun dah jarang sangat sekarang. Kesian blog berhabuk. Sebenarnya banyak topic yang I nak share dekat blog lagi-lagi review produk tapi semua simpan dalam planner dulu. Tak sempat lagi nak update satu-satu. Idea banyak tapi masa tak ada tsktsk. Bila ada anak kecil ni memang masa banyak habiskan dekat dia je lagi-lagi sekarang I memang 24jam dekat rumah lagi la banyak kerja nak buat.



Tapi jangan risau I dah mula kutip kerajinan dan semangat semula nak update blog. Banyak list menunggu. Harini I nak share produk skincare yang I baru beli dari Wako Beauty. Kalau korang tak pasti mana nak beli produk kecantikan korea, Kbeauty yang memang ori tanpa was-was, salah satunya Wako Beauty ni la. Boleh check Instagram dia. I beli melalui platform Shopee je senang. Nanti bahagian search Shopee tu korang search je Wako Beauty okay.



I beli empat barang dan dapat sepaket kecil cleanser freegift. I beli Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum, Heimish All Clean Balm, COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask dan Missha Magic Cushion Moist Up. Empat-empat barang ni semua I dah test. Untuk entry kali ni I nak share simple review je. Nanti full review dan more gambar I share dekat entry lain okay jadi stay tuned.

 



Yang pertama I nak share dengan korang Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum. I beli serum ni sebab I memang nak cari chemical exfoliate yang ada AHA dan Bha jadi serum ni jadi pilihan I. Plan nak beli Cosrx punya AHA BHA tapi itu next time la. Sepanjang I pakai dalam tiga empat minggu ni I suka juga la kesan dia pada kulit. Kulit lebih licin, glowing tu semestinya lagi-lagi bila baru lepas pakai dan kulit lembut! I tak perasan lagi kalau serum ni membantu atau tidak untuk whitehead dan blackhead I jadi nanti I kongsi dekat full entry serum ni okay.

 


Produk kedua, Heimish All Clean Balm. Sebelum ni I guna cleansing oil je kalau nak tanggalkan makeup dan ini baru pertama kali I cuba cleansing balm. I suka sangat guna Heimish punya cleansing balm ni sebab kalau pakai waterproof mascara memang tanggal la. Cleansing oil yang I guna sebelum ni tak membantu langsung nak tanggalkan waterproof mascara. Kalau nak tahu cleansing oil apa tunggu I review nanti okay.

 


Produk ketiga, Cosrx Overnight Mask. I beli Overnight Mask atau sleeping mask ni sebab Laneige sleeping mask I dah habis. Laneige punya tu I memang suka sangat bangun pagi kulit rasa toink toink tapi rasa nak cuba produk lain pula jadi I tak repurchased. Cosrx Overnight Mask pun bagi I best juga. Rasa sejuk je bila pakai dan bangun pagi esok rasa kulit lembut dan lembap. Bagi kulit I, tak ada banyak perbezaan pun dengan Laneige sleeping mask.

 


Produk terakhir, Missha Magic Cushion Moist Up. I guna bb cushion sebab I rasa lagi senang dan cepat nak bersiap. Kalau guna foundation atau bb cream lambat nak sapu dekat kulit. Harga Missha Cushion ni pun berbaloi bagi I kalau nak pakai setiap hari, tak rasa membazir. Kalau pakai mahal-mahal lepastu kena pakai setiap hari rasa kedekut sikit haha. Bagi I, memang cushion ni moist! Kulit nampak glowing, lembap, membantu tutup cela walaupun coverage dia biasa je tapi okay la.

 


Okay itu je simple review I untuk empat produk ni. Next entry I kongsi lebih detail ingredients, gambar before and after dan lebih lagi okay. Buat masa ni bila guna produk ni semua I suka sebab I jenis baca review dulu sesuai atau tak produk tersebut dengan kulit I.




Beauty Purchase I Have Made

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.