Pembelian secara atas talian sekarang dah jadi satu kemestian kan? Sekurang-kurangnya mesti sekali korang pernah beli barang secara online. Ada juga yang jadikan shopping online ni sebagai salah satu hobi. Kalau macam tu memang seronok la boleh jadikan hobi sebab duit banyak. I suka juga beli barang secara online sebab lebih senang. Tak payah keluar panas hujan ke kedai.



Salah satu E-Commerce platform yang I suka cuci mata untuk shopping online, PG MALL www.pgmall.com , E-Commerce platform No. 1 di Malaysia sejak 2017. PG Mall ni satu-satunya E-dagang tempatan di Malaysia. Kalau korang tak tahu, PG Mall di raking top 3 E-dagang di Iprice insight report (https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/). PG Mall juga menerima semua jenis e-wallets dan pembayaran. 


 



Kali ni I confirm korang pun tak nak lepaskan peluang membeli belah di PG Mall sebab ada diskaun sehingga 80% Wow Store. Bukan itu sahaja, ada juga penghantaran percuma setiap hari dengan perbelanjaan minimum RM30. Seronok shopping kan secara tak langsung korang boleh dapat Cash Back sehingga 3.5% tau. Banyak tu! Antara peniaga-peniaga yag terlibat korang boleh tengok di bawah ni okay;


Big Spoon Kitchenware  https://pgmall.my/BigSpoon-Kitchenware| coupon code : SPOONFREE

 Fren Store https://pgmall.my/Fren-Store | coupon code : FRENFREE

 Softlove Malaysia https://pgmall.my/Softlove-Malaysia-1 | coupon code : SOFTFREE

 HI STYLE MALAYSIA  https://pgmall.my/HI-STYLE-OFFICIAL-STORE-1| coupon code : STYLEFREE

 Teng Mobile https://pgmall.my/TENG-MOBILE-1 | coupon code : TENGFREE

Shop X https://pgmall.my/ShopX | coupon code : SHOPXFREE

WangZheng Care https://pgmall.my/WangZheng-CARE-1| coupon code : WZHENGFREE

Mamami Health Food https://pgmall.my/Mamami-Health-Food-1| coupon code : MAMAFREE

Perma Glass https://pgmall.my/Perma-Glass | coupon code : PERMAFREE

Altron Mall https://pgmall.my/ALTRON-MALL-1| coupon code : ATRNFREE

Butik Bos Official Store https://pgmall.my/Butik-Bos-Official-Store | coupon code : BUTIKFREE

VV Mall https://pgmall.my/VV-MALL-1| coupon code : VVMALLFREE

WJS  https://pgmall.my/WJS | coupon code : WJSFREE

Jazz & Co https://pgmall.my/Jazz-amp;-Co-1 | coupon code : JAZZCOFREE

WPN https://pgmall.my/WPM-Online-1 | coupon code : WPMFREE

Dr Morita https://pgmall.my/Dr.-Morita_-Malaysia-1 | Coupon code : MORITAFREE

Aromate https://pgmall.my/Aromate-1 | Coupon code : AROFREE


Promosi yang I tak akan lepaskan begitu sahaja, Super Brand Sales! Selalunya Super Brand Sales ni termasuk jenama-jenama yang terkenal dan produk yang selalu korang gunakan untuk seharian tau. Bertambah jimat la bila beli keperluan harian masa sales ni. Jadi 21 September hingga 30 September 2020 ni boleh la korang shopping di PG Mall dan boleh dapat RM20 OFF dengan minimum perbelanjaan RM50. Guna je code diskaun PGSUPER sebelum checkout okay. Antara Super Brand yang terlibat; Nestle, Vivo, Gintell, Vivo, G2000, Revlon, Old Town, P&G, Focus Point dan banyak lagi la. https://pgmall.my/superbrand-powerseller





I selalunya kalau shopping online mesti beli skincare sebab murah lagi berbanding di kedai. I dah la suka shopping skincare banyak so bila boleh jimat kita jimat la cari tempat yang murah kan hahaha. Kalau korang pun macam I, 15 September hingga 30 September 2020 ni ada Health & Beauty Essential Week. RM25 off minimum spend RM100 dan free shipping bermula dari RM4 tau. Bayangkan banyak juga boleh jimat kalau I nak simpan stok skincare I. Guna code LOVEPGHB25 kalau korang nak shopping apa-apa produk kecantikan dan kesihatan di PG Mall okay. https://pgmall.my/heatlhbeauty-essentials-week


 





I memang dah penuhkan cart dengan pelbagai produk la sebab sales banyak sangat ni. Rugi kalau tak beli barang keperluan dan stok sekarang. Jimat!


Website: www.pgmall.my

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram: www.instagram.com/pgmall.my/



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #FreeShipping #Wowstore #Superbrandsales #health&beautyessentials




PG MALL WOW STORE | FREE SHIPPING DAN DISKAUN SEHINGGA 80%!

Khasiat minyak kelapa dara untuk kesihatan dan kecantikan memang tak dapat dinafikan lagi. I rasa ramai sangat yang amalkan minyak kelapa dara ni dalam kehidupan seharian termasuk la diri I. I amalkan minyak kelapa dara ni dari masa belajar diploma lagi. Masa tu la baru tahu nak guna produk macam ni kan. Lagi-lagi bila minyak kelapa dara ni boleh guna seluruh badan dari rambut sampai kaki jadi jimat!



Minyak kelapa dara pilihan I, Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO) dari D AURA. I dah guna AVCO ni lebih kurang sebulan dan banyak kegunaan untuk rutin seharian I. Salah satu sebab I suka AVCO ni ia mengandungi 1% natural plant extract fragrance. Jadi bau dia sangat lembut, bukan bau minyak kelapa dara yang kebiasaannya di pasaran. Rasa lebih selesa sikit bila nak guna sebab bau best, cepat menyerap dan tak rasa melekit.







I suka jadikan AVCO ni sebagai scrub badan. Mudah je campurkan sahaja beberapa sudu gula perang dan beberapa titik AVCO. Kuantiti dia bergantung pada banyak mana korang nak guna. Biasa I gunakan scrub ni pada seluruh badan jadi I buat ekstra. Gosokkan je scrub ni pada kulit dan hasilnya kulit lebih lembut dan lembap! Kulit mati pun tanggal dan badan lebih cerah.



Kalau ada lebih scrub tu pun boleh scrub pada bahagian bibir untuk tanggalkan kulit kering di bibir. Bibir lebih lembut dan lembap. Lepas dah scrub bibir, oleskan AVCO pada bibir untuk kesan lembap lebih lama. Bibir pasti nampak lebih sihat dan berkilau. Kalau korang jenis suka pakai lipgloss, AVCO pun boleh dijadikan lip gloss natural tau. Memang bibir nampak lebih cantik dan pinkish.








I suka makeup tapi lebih kepada makeup yang semulajadi. Tak terlalu tebal jadi dengan AVCO, kulit lebih glowing. Nak tahu caranya? Korang dap dap kan saja beberapa titik AVCO pada bahagian yang korang selalu letak highlighter. Kulit akan lebih glowing semulajadi. 



Masalah seperti bulu mata dan bulu kening kerap gugur akan buat bahagian tersebut nampak nipis. Jadi untuk bulu mata dan bulu kening lebih kuat, korang boleh sapukan AVCO pada bahagian bulu mata dan bulu kening. AVCO membantu kuatkan bulu-bulu tersebut jadi kurang gugur dan lebih tebal. Bukan sahaja boleh guna pada bahagian bulu kening dan bulu mata, rambut pun boleh tau. Korang boleh jadikan sebagai hair mask sebelum mencuci rambut atau jadikan sahaja minyak rambut.




Untuk hair mask, I sapukan saja pada seluruh rambut dan biarkan beberapa jam sebelum mencuci rambut. Hair oil pula, bila rambut separuh kering boleh sapukan pada rambut. Kesannya, rambut lebih lembut dan berkilau. AVCO kaya dengan antioksidan dan vitamin E yang terbukti berkhasiat untuk kecantikan.


AVCO juga boleh digunakan sebagai pelembap muka. Selepas cuci muka, sapu je AVCO pada muka tapi dalam kuantiti yang mencukupi tau jangan lebih-lebih. Pastikan buat patch test dulu okay. Selain itu, I juga gunakan AVCO sebagai makeup remover dan double cleansing. Untuk makeup remover, sapukan AVCO pada muka sehingga makeup cair dan sapukan kapas untuk tanggalkan makeup. Sebagai double cleansing pula gunakan AVCO pada muka, kemudian cuci muka dengan pencuci muka biasa.


Sebenarnya banyak lagi manfaat dan kebaikkan AVCO yang boleh diamalkan dalam kehidupan seharian seperti sebagai minyak urut dan sebagai pengganti losyen untuk pelembap badan. I suka sangat AVCO D Aura ni sebab harga dia murah, dengan RM22.90 untuk 50ml, sangat berbaloi dan tahan lama. Dapatkan di www.daura.com.my








AVCO D AURA UNTUK RUTIN KECANTIKAN HARIAN

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.