Update Blog Guna Handphone Je

Sekarang I memang cari masa untuk start rajin buat entry semula. Banyak benda lagi I nak share dekat blog ni dan banyak produk review yang I dah guna tapi tak review lagi. Kadang I rasa nak je beli laptop baru sebab laptop sekarang guna dekat tempat lain so nak guna untuk blog sangat tak sesuai. Tapi tangguh kan dulu hasrat tu sebab wishlist I banyak lagi menanti hahaha harap tahun 2021, murah rezeki I nak kumpul duit and beli laptop or ipad.





Jadi nak rajinkan diri sendiri update blog, I download apps BlogTouch dekat phone. Entry ni pun I taip dekat handphone je. Saje la test sesuai ke tak kalau nak blog macam ni walaupun I lagi suka menaip dekat laptop. Buat masa ni I guna apps ni not bad. Senang nak guna and nampak simple. I dah cuba masukkan gambar dalam entry, senang je! Tapi untuk apps ni tak boleh publish entry, kalau nak publish kena bayar. I tak perasan harga berapa nanti I check.




Kalau korang pernah guna mana-mana apps yang best dekat handphone untuk berblog kongsi la dengan I. Rajin sikit I update blog nanti sebab handphone ni memang 24 jam ada je dekat sebelah kecuali bila bateri habis lol.


Icon BlogTouch



Banyak juga apps lain yang I tengok dekat apps store. Ada yang kena bayar, ada yang percuma dan ada yang kena percuma tapi kena bayar untuk fungsi yang lebih advance. Nanti I review lebih lanjut apps mana yang sesuai okay stay tuned.



15 comments

  1. Ooo... Leya memang prefer update blog guna laptop. Kalau guna phone tu maknanya laptop masuk wad laa.. Hee.. Apa-apa pun tak kisah janji masih rajin update blog kita

    ReplyDelete
  2. Fiza pun update guna handphone je. Taip siap² kat aplikasi note. Then copy paste dekat dashboard. Buka guna browser crome macam biasa. Ada budak kecik susah sikit Fiza nak taip guna laptop. Tablet pun jarang dapat guna.

    ReplyDelete
  3. Chaiyok2 pernah lalui masa laptop rosak taip pakai hp jugak.. Semoga dimurahkan rezeki dapat beli laptop nanti

    ReplyDelete
  4. yeah i pun prefer update kat phone. senang boleh upload gambar sekali but i pakai apps blogger je hehe.

    ReplyDelete
  5. Akak pun update blog guna handphone je..senang...tp x pernah la guna apps yang ada tu..nanti nak cuba la...

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi update blog dari apps dekat phone sebab tak puas nak menaip haha

    ReplyDelete
  7. kite pernah download app ni tapi macam tak berapa sesuai hahaah mungkin sebab dah terbiasa dengan desktop kot. lain orang lain cara kan? tapi untuk kegunaan urgent app ni memang sngat membantu!

    ReplyDelete
  8. I guna wordpress app tapi macam tak berapa sync dgn laptop. Kalau i update blog kt phone, then bila i check kat laptop, update tu xmasuk. So, for now i just guna app tu utk reply comment je. The rest still kena buat kat laptop.

    ReplyDelete
  9. Wowww mudah nye. Kalau wordpress user boleh jugak tak guna apps ni. Sekarang ni fafa guna apps wordpress je taip guna phone then boleh publish terus

    ReplyDelete
  10. Saya jarang update blog guna phone or anything. semua pakai laptop je sebab pakai phone kalau nak update blog jadi leceh. sebab takut banyak typo and jari besar. HAHAHAH. InsyaAllah ada rezeki sis beli laptop baru. Keep on writing okey. Sama lah kita baru nak mula aktif balik ni hah

    ReplyDelete
  11. Eh thanks for sharing this! This is really convenient, will share this with my other friends!

    ReplyDelete
  12. Hehe..kalo x sempat kadang2 mmg update gak blog tp draft je la kat fon sbb kalo nak cantik n tersusun tetap sy pilih laptop hehe..tp biasa kalo draft guna fon sambil baring pun leh update kan..hehe, sy selalu camtu la

    ReplyDelete
  13. Sekarang ni kat mana2 pun boleh update blog guna kemudahan yang ada hehehe kita pun yang ada kemudahan ni malas nak update blog wakakakkaka....

    ReplyDelete
  14. Menarik juga ni ada apps untuk update blog selain blogger app itself.. boleh try nanti.. betul kan, sebenarnya lebih feel kalau guna laptop dan screen besar untuk buat entry. even caption pun i guna Google Keep untuk tulis kat laptop, then copy and paste guna phone :P

    ReplyDelete
  15. senangnya guna apps ini untuk blog. sometimes i rasa blog i susah nak guna.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.