(Temporary Backup) DIY Wall Mirror Murah

Baru-baru ni I kerap tengok tiktok. Sebelum ni kalau nak tengok I pinjam handphone adik I je tengok dari akaun dia. Lepastu dah terjebak, I pun download dekat handphone sendiri. Banyak jugak benda best dan informasi dekat tiktok ni kalau korang pandai pilih apa yang korang nak tengok. Betul la diri sendiri yang kena buat pilihan nak yang baik atau yang buruk. Kalau yang baik, diri sendiri dapat manfaatnya.



Jadi I ada la tengok tiktok viral cermin kedai eco yang cantik dan sesuai dijadikan sebagai hiasan. Harga kedai eco kan murah je jadi I pun terjebak nak beli. Tengok macam cantik je bila dah jadikan hiasan.



Cantiknya kalau hias banyak macam ni.




Waktu tu kedai eco baru bukak dekat Aeon St18 so I suruh la adik I pergi tengok kalau ada stok. Ada stok tapi 2 keping je, I nak 20 keping so tak beli la. Masa I teman Aiman pergi kedai gunting rambut, kawasan tu ada kedai eco lepastu suruh la Aiman pulak pergi survey. Nasib baik ada stok tapi dalam 12 keping je. Semua kiteorang ambil itupun I rasa tak cukup. 



Abaikan tekstur dinding I tu hahaha.



Hasilnya, tada! Cara susunan cermin korang boleh la cari idea dekat pinterest. I memang guna semua 12 keping tu. Bila dah lekat, not bad jugak la walaupun biasa la barang kedai eco tak ada la berkualiti sangat. Ada bahagian frame yang tertanggal sikit warna dan cermin pun ada calar jugak tapi kalau dari jauh nampak juga la berseri rumah I hahaha.



Cara I lekat guna gam double selotep yang tebal sikit tu. Dah beberapa hari ni tak ada la kes cermin jatuh ke apa hahahah I rasa gam tu kuat je. Kalau korang nak hias rumah tapi budget terhad boleh la try cari barang dekat eco sebab banyak jugak barang hiasan yang cantik. Dekat facebook pun boleh tengok pelbagai jenis hiasan kreatif boleh buat guna barang kedai eco je. 





Post a Comment

Latest Instagrams

© Airah Syahirah. Design by Fearne.